måndag 30 juli 2007

Barnvagnsturist

Det är inte lätt att vara turistande småbarnsförälder i Stockholm. Inte om barnet är så litet att det ligger eller sitter i vagnen för det mesta. På ett antal ställen möttes vi av en skylt med en överkryssad barnvagn. Junibacken, Aqvaria, fikaställen på Skansen....
Pluppen sov gott när vi gick genom Gamla stan. Guppeliguppeligupp över kullerstenarna. Var just då glad över att vi hade en hederlig BRIO med tjocka lufthjul och inte en rapplig paraplysulky med små dubbla hjul som snurrar runt runt.
Värst var dock tunnelbanorna. Inte själva vagnarna, nej, där fick vi plats, om än lite trångt och nervöst för den stackars småstadsmamman med lätt bacillskräck (lider personen intill av yrsel och kan när som helst ramla över barnvagnen och vilka snuskpellar har inte stått och hållt i samma ledstång som mamman klamrar sig fast vi för att kunna parera eventuell vagnvältning). Det värsta var ändå hur man tog sig till och från spåren när det inte fanns rulltrappa i rätt riktning. Hissarna.....kan även kallas kissarna, för inte luktade där hallontårta och Ajax, nej, snarare som en väl använd pissoar som inte skurats på 10 år. Kom i samspråk med en äldre dam i en av hissarna, förlåt kissarna, den vid Slussen, och hon talade om för mig att den var värst. Stackarn måste ha åkt ett antal his....kissar, för att kunna uttala sig om var det var värst.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha...du skriver bara för roligt. Sitter med ett flin när jag läser dina inlägg. Härligt! Känner igen det där med barnvagn i Sthlm...ingen lätt match. Man fattar varför de har så små o nätta vagnar där nere. Inte lätt med en stor klumpig en...man känner att man är i vägen överallt.