lördag 7 juli 2007

Mat

Jaha, så var det dags igen. Matvägran. Innan jag fick barn, eller i alla fall innan Pluppen började äta annat än "mammamjölk" så sade jag kaxigt att han ALDRIG skulle få styra med maten. Oj då! Hjärtklappningen sätter ju igång direkt när skeden möter igensnörpt mun. I några dagar nu har han i alla fall varit väldigt hit och dit när det kommer till mat. Min hemlagade har gått snäppet bättre vilket jag ju är stolt över, men visst är det smidigt med köpmat när man är ute på äventyr. Sist han matvägrade var det två tänder på gång, men som han håller på nu så borde till och med visdomständerna titta fram!

Tur då att jag fortfarande ammar, fast det börjar han också tappa sugen på. Både bokstavligen och bildligt talat. Mycket annat är mer intressant och att ha TV:n på samtidigt...glöm det! Han har även börjat göra som när han var liten. Suga in överläppen samtidigt som tisseknoppen. Sedan gärna draaaa med läpparna ihopknipna. Det var ena bröstet det... Det andra klämmer han på så det sprutar mjölk åt alla håll. Kanske jag ska borra hål i en plastmugg så bara knoppen tittar fram?

1 kommentar:

Marina sa...

Hej Anna! Nu har jag hittat hit via Erika....skojigt att läsa! Känner igen det där med stressen och hjärtklappningen vid matvägran. Min herre här hemma äter inte så gärna mat om den inte smakar broccoli....av alla smaker. Skum kille! Ha det gott!