onsdag 19 september 2007

Hus-mys

Tittade på ett hus igår. Ett gammalt hus där allt var gammalt och där bodde en gammal dam. Ett helt hus fullt av minnen. Fällde nästan en tår uppe på vinden. Där hängde ett par gamla skridskorör och en hjälm från första hälften av förra århundradet. Där fanns klädgarderober med små lappar som visade vad de innehöll. Skrivna med prydlig skrivstil om än en smula darrig. Stora högar med trasmattor. Överallt i huset hängde små hembroderade tavlor.
Inget har renoverats på säkert 40 år, men ingenstans fanns känslan av slitenhet eller unkenhet. Huset är ett hem. Som någon vårdat och tagit hand om.
Vill ha!

3 kommentarer:

marina sa...

Hej hopp! Kul att ni gillade huset. Lägger ni något bud tro? Vi är inne i full boxningsmatch om en av lägenheterna jag nämnde i lördags. Vill ha!!!! Grrrr!

Erika sa...

Tack ska du ha själv för i lördags! Mycket trevligt. =) Men som nån sa,nästa gång går vi dit dom andra mammorna går..haha. ;-) Det var ingen höjdare att betala 80 spänn för att känna sig våldsamt bortkommen..haha! Men vi har ju iaf varit på Stadshuset... Ha det så bra. Kram! Spännande med huset förresten. =)

Gabbi sa...

Men åååååå!!! Då håller jag tummarna för en snabb budgivning! Kramen.